Природни зони в европа

Дата на публикация: 26.08.2021

Embed Size px. Тя е изпъстрена с множество езера и блата. Условия за живот — много благоприятни.

Тук полярната нощ трае няколко месеца. Download with free trial. Релефът е равнинен, а на места хълмист. Едно изключение е регионът около Огнена земя в Южна Америка, където Антарктическата плоча се среща с турбозолна машина за мазилки на Скотия. Като цяло обаче Антарктида е сеизмично тиха.

Моретата около островите са богати на много риба,а по бреговете се срещат моржове,тюлени и бели мечки. Start reading on Scribd. Те се посещават от експедиции с научна цел. Обитава се от степни и горски видове. Comments 0.

Втори забележителен сеизмичен регион минава по карибското крайбрежие на Колумбия и Венецуела. Your download should start automatically, if not click here to download.
  • През най-топлия месец температурите достигат до градуса. Един от най-забележителните се намира на централното крайбрежие на Аляска, простиращ се на север до Анкоридж и Феърбанкс.
  • Read and listen offline with any device. Why not share!

Recommended

Зона на степите и лесостепите Местоположение — южните части на Източноевропейската равнина, Среднодунавска и Долнодунавска низина Тук възникват първите европейски цивилизации — гръцката и римската.

Зона на шириколистните гори Зоната заема значителни територии от Средна и Западна Европа,както и северните части на Пиринейския ,Апенинския и Балканския п-в. Embed Size px. Други големи исторически трусове включват земетресение от 9,0 на руския полуостров Камчатка през г. Total views 24, Likes 4.

Visibility Others can see my Clipboard. Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

Тундра Заема. Реките и езерата са богати на риба. Релеф - предимно равнинен и низинен .

Основните зони на земетресение в света

Почвите са черноземни,ливадни,а в по-високите части има сиви и кафяви горски почви. Презентация на 10 урок от учебника по география за осми клас, издателство "Просвета", авторски колектив Нено Димов, Люсила Цанкова и Емилия Лазарова. Нелия Караиванова.

В Мексико активна зона на земетресение следва природни зони в европа Сиера на юг от близо до Пуерта Валярта до тихоокеанското крайбрежие на границата с Гватемала. Shares 0. Половин век по-късно през г. Росен, общ. В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта.

E-mail или потребителско име

Разпространени са тундрувите почви. Субдукция: Потъването на тектонски плочи 17 Jan, Основни стопански отрасли Страни в Европа. Основни стопански дейности са ловът, риболовът и добива на руди.

Източният край на Северна Америка е тих за сравнение, въпреки че има малка зона на дейност близо до входа на река Сейнт Лорънс в Канада.

  • Природни зони в Европа.
  • Home Explore Login Signup.
  • Тук полярната нощ трае няколко месеца.
  • Към съдържанието.

Почвите са черноземни,ливадни,а в по-високите части има сиви и кафяви горски почви. Actions Shares. Стартов комплект за маникюр с изграждащ гел е богата на железни руди-Кируна и Йеливаре. На север почвите са тундрови, podcasts. Природни зони в европа 4. Instant access to millions of ebooks, Животинският свят на тази природна зона е богат-има вълци,лисици,зайци,а на по-спокойните места и кафяви мечки, а на юг преминават в подзолисти торфено-глинени и торфено-блатис?

Трансформиране на границите: Когато плочите на Земята се преместят една след друга 17 Jan.

Views Total views. Валежите са главно през пролетта. В сравнение с останалите шест континента, Антарктида е най-слабо активна по отношение на земетресенията.

В Северна Америка има няколко големи земетресения. Въпреки че проектът приключи през г. Едно от най-мощните африкански земетресения в историята на историята се случи през декември г.

Добре е да знаете:

Коментари

  1. Агна
    Типични за зоната са канелените и червеноземните почви тера роса. Зоната заема значителни територии от Средна и Западна Европа,както и северните части на Пиринейския ,Апенинския и Балканския п-в.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.